Κορωνοϊός: Στις 11 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Τουρκία

Πρώτος θα εμβολιαστεί ο υπουργός Υγείας με το κινεζικό εμβόλιο

Στις 11 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Τουρκία με το κινεζικό εμβόλιο. Πρώτος θα εμβολιαστεί ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά. 

Μέσα σε 90 μέρες θα γίνουν 50 εκατομμύρια εμβολιασμοί και έτσι τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021 θα έχουν εμβολιαστεί 25.500.000 άτομα με τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Τουρκία: Εθελοντές κάνουν το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Οι εμβολιασμοί θα είναι δωρεάν και οι παραγγελίες εμβολίων θα συνεχιστούν και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Μέχρι να είναι έτοιμο το εγχώριο εμβόλιο τον Απρίλιο, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί 45.500.000 άτομα. Εκτός από το κινεζικό εμβόλιο, έχει παραγγελθεί και για μετά τη νέα χρονιά 25 εκατομμύρια εμβόλια από τη Γερμανία. Οι επαφές με τη Ρωσία συνεχίζουνται.

Με το εγχώριο εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί 44 εθελοντές και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παρενέργειες. Σε δύο βδομάδες θα εμβολιαστούν 200 εθελοντές για τη δεύτερη φάση και τον Φεβρουάριο αναμένεται να περάσουν στην τρίτη φάση κατά την οποία θα εμβολιαστούν 10.000 εθελοντές. 

To FoxTV αμφισβητεί τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας για τον αριθμό των νεκρών και για τα κρούσματα. «Οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας», αναφέρει ειδικος στο κανάλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top