Συνάντηση Βαρθολομαίου με αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης

Τι συζήτησαν

Το καλό φίλο της Ευρώπης παίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, καθώς η συνάντηση του εκπροσώπου του, Ιμπραήμ Καλίν, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ειναι τυχαία. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Άννα Ανδρέου, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τώρα και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος κάνει το δικό του άνοιγμα: προσεγγίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην προσπάθειά του να πείσει την Ευρώπη ότι και ο ίδιος και η Τουρκία αλλάζουν εν μία νυχτί.

«Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 18 χρόνια υπό την ηγεσία του προέδρου μας άλλωστε είχαν γίνει σημαντικά βήματα στο θέμα της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων», ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκιουλ Ντολμάμπαχτσε. Ο Πατριάρχης έθεσε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια, μεταξύ των οποίων η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης και η επιστροφή ακινήτων. 

«Εμείς ως Τουρκική Δημοκρατία έχουμε δηλώσει ότι ποτέ δεν ανεχτούμε ποτέ διακρίσεις ενάντια στις θρησκευτικές κοινότητας, από όποια θρησκεία και να είναι», δήλωσε ο Καλίν και υποσχέθηκαν ότι θα θέσουν τα αιτήματα του Πατριάρχη στον Τούρκο Πρόεδρο, ώστε να γίνει προσπάθεια επίλυσής τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top