Γαλλία: Δε φορούσε μάσκα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο από το ξύλο

Περιστατικό απερίγραπτης αστυνομικής βίας

Καθημερινά τείνουν να γίνουν τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν, μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, επειδή πολλοί αρνούνται να συμμορφωθούν με το μέτρο της μάσκας. 

Κορωνοϊός: Η Γαλλία βγαίνει από το δεύτερο lockdown στις 15 Δεκεμβρίου

Ένα τέτοιο περιστατικό βίας συνέβη στη Γαλλία, όταν ο Μισέλ ένας μουσικός παραγωγός που ζει στο Παρίσι, όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα αστυνομικής βίας, καθώς προχωρούσε προς το κτίριο που βρίσκονται τα στούντιο ηχογράφησης του, χωρίς να φοράει μάσκα. 

Έξω από το κτίριο ήταν ένα περιπολικό με αστυνομικούς, οι οποίοι όταν τον είδαν, βγήκαν έξω και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν χρησιμοποιώντας ρατσιστικές εκφράσεις. 

Επίσης επιτέθηκαν σε εννέα νέους καλλιτέχνες που ήταν μέσα στο στούντιο. Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, ο Μισέλ επιχείρησε να τους πάρει το όπλο. Όμως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τη σκηνή, τους διαψεύδει. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ τις 21ης Νοεμβρίου. 
 
Οι γιατροί που εξέτασαν τον Μισέλ του έδωσαν έξι μέρες άδεια, καθώς είχε ρήξη τένοντα, άνοιγμα κρανίου, αιματώματα και πληγές σε όλο το σώμα. 

Γαλλία: Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι για τους πρόσφυγες

Η αστυνομία του Παρισιού υποστηρίζει πως δεν έχει βρει κανένα στοιχείο για αυτή την αστυνομική επιχείρηση, ενώ οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν έρευνα κατά των τριών αστυνομικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top