Φύλλο ελιάς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, προτείνει η Τουρκία

Σύμφωνα με έρευνα διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιική ουσία

Φύλλο ελιάς προτείνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, είναι η ισχυρότερη αντιοξειδωτική και αντιική ουσία στον κόσμο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τσάι με φύλλα ελιάς δίνεται σε ασθενείς σε τρία νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη και έχουν καταγραφεί εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Διάγνωση κορωνοϊού με τεχνητή νοημοσύνη - Επικεφαλής Έλληνας επιστήμονας

«Έρευνα αποκαλύπτει ότι η ουσία ελευρωπαΐνη, η οποία βρίσκεται άφθονη σε φύλλα ελιάς και πράσινες ελιές, αποτρέπει τη μόλυνση από κορωνοϊό και συμβάλλει στην εξαφάνιση του ιού κατά τη θεραπεία», γράφει η Γενί Σαφάκ 

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τα φύλλα της ελιάς διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιική ουσία, που βοηθάει στην υποχώρηση του πυρετού και στην εξουδετέρωση του ιού Covid-19. 

Η ουσία ονομάζεται ελευρωπαΐνη (oleuropein), την οποία μπορούμε να βρούμε άφθονη στις πράσινες ελιές αλλά και στα φύλλα της ελιάς γενικότερα. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ήδη σε τρία νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης, έχουν προχωρήσει σε δοκιμή χρήσης τσαγιού φύλλων ελιάς σε ασθενείς τους με θετικά αποτελέσματα.

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι μπορεί να εμβολιαστούν τον Δεκέμβριο

94 ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό έπιναν τσάι με φύλλα ελιάς κάθε πρωί και βράδυ επί 2 μήνες, με αποτέλεσμα να θεραπευτούν. 

Οδηγίες παρασκευής

  • Βράστε μεταλλικό νερό χωρίς χλώριο και στη συνέχεια προσθέστε τα φύλλα ελιάς, αφότου πρώτα τα έχετε πλύνει σχολαστικά. 
  • Αφήστε τα να βράσουν για τουλάχιστον 7 λεπτά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος βρασίματος, τόσο περισσότερη ουσία είναι η ουσία της ελευρωπαΐνης στο φύλλο. 
  • Κρατείστε το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ρίξετε μέσα στο βραστό νερό και ξηρά ή πράσινα φύλλα τσαγιού.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπερνούν τα 6.000 ημερησίως ενώ αντίστοιχα οι νεκροί τους 150.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top