Κορωνοϊός: Η Κομισιόν θα διαθέσει 200 ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία

Έρχεται και ελάφρυνση χρέους σε 29 χώρες

ρομπότ απολύμανσης

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αγορά για να παράσχει 200 ρομπότ απολύμανσης σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, με ειδικό προϋπολογισμό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ από το μέσο υποστήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, δεκάδες νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν την ανάγκη και το ενδιαφέρον να λάβουν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν τυπικά δωμάτια ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδες φως, σε μόλις 15 λεπτά, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόληψη και τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η διαδικασία ελέγχεται από έναν χειριστή, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός του χώρου που θα απολυμανθεί, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε έκθεση στο υπεριώδες φως.
Τα συγκεκριμένα ρομπότ αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ελάφρυνση χρέους σε 29 χώρες

Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει 183 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα του ΔΝΤ (CCRT) για την ελάφρυνση του χρέους σε 29 χώρες χαμηλού εισοδήματος, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τις κοινωνικές, υγειονομικές και οικονομικές δαπάνες τους, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.
Η συνεισφορά, ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής των G20 που ενέκρινε ένα κοινό πλαίσιο για το χρέος πέρα από την πρωτοβουλία αναστολής της υπηρεσίας χρέους (DSSI)

Τα επίπεδα του χρέους ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση και σε πολλές χώρες τώρα απλώς γίνονται μη βιώσιμα. Με αυτήν τη συνεισφορά 183 εκατομμυρίων ευρώ, η ΕΕ γίνεται ο μεγαλύτερος δωρητής στο CCRT, το οποίο σήμερα έχει συγκεντρώσει περίπου σε 426 εκατομμύρια ευρώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top