Κορωνοϊός Ελβετία: Πρόταση για να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές μάσκας

Οι προτάσεις σοκ από την Εταιρεία Εντατικολόγων της χώρας

Ακόμα και τα πιο προηγμένα συστήματα υγείας στην Ευρώπη έχουν πλέον «γονατίσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένα από αυτά και το σύστημα της Ελβετίας, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Εντατικολόγων όλα τα κρεβάτια των ΜΕΘ έχουν πλέον γεμίσει και δεν μπορούν να γίνουν άλλες εισαγωγές ασθενών. 

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ο Γουίλι Όγκιερ, σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας στην Ελβετία, έφτασε στο σημείο να προτείνει όποιος ανήκει στους σκεπτικιστές ή στους αρνητές του ιού να μην έχει δικαίωμα να νοσηλευτεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αν νοσήσει, από τη στιγμή που η κατάσταση σε αυτές είναι ασφυκτική. 

Κορωνοϊός: 7 στους 10 πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία, να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε.

Ακόμα πιο ανατριχιαστική είναι η ανακοίνωση της Ελβετικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας. Οι εντατικολόγοι της χώρας ζητούν από όσους νοσούν από κορωνοϊό να δηλώσουν ακόμα και με διαθήκη αν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε περίπτωση βαριάς νόσησης, καθώς οι 876 ΜΕΘ έχουν γεμίσει και δεν αναμένεται να αδειάσουν σύντομα. 

Κορωνοϊός: Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οι νεκροί παγκοσμίως

«Όλα τα άτομα – ειδικά εκείνα που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από το νέο κορωνοϊό – καλούνται να δηλώσουν εκ των προτέρων την επιθυμία τους, γραπτά ή τηλεφωνικά, για το αν θα ήθελαν ή όχι να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Η δήλωση υποστηρίζει τους συγγενείς σας καθώς και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας στη λήψη αποφάσεών τους, και συνεπώς στην παροχή κατάλληλης θεραπείας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η κατάσταση στην Ελβετία είναι δραματική. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν προστεθεί πρόχειρα επιπλέον κρεβάτια στους θαλάμους των νοσοκομείων, ενώ ασθενείς με άλλα νοσήματα κινδυνεύουν να μολυνθούν και από κορωνοϊό εξαιτίας της ασφυκτική κατάστασης που επικρατεί. 

Κορωνοϊός: Κάθε μισή ώρα έχουμε έναν νεκρό

H ελβετική κυβέρνηση έχει ήδη θέσει τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων.

Χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν 4.560 νέα κρούσματα στην Ελβετία, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έχει τα γραφεία του εκεί. 

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχθεί στα νοσοκομεία της ασθενείς από την Ελβετία. Κάποιοι ασθενείς βγαίνουν νωρίτερα από τις ΜΕΘ για να απελευθερωθούν κρεβάτια, ενώ άλλοι ενθαρρύνονται να παραμείνουν στα σπίτια τους, ακόμα κι αν εμφανίζουν ανησυχητική επιδείνωση. 

Κομισιόν: Νέα συμφωνία με την CureVac για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Αρκετοί γιατροί μιλούν για υγειονομική καταστροφή. Ελβετός Εντατικολόγος πριν από λίγες μέρες δήλωσε σε τοπικό μέσο πως ανά 15 λεπτά τα φορεία φέρνουν ασθενή με κορωνοϊό, ενώ σε περιοχές τα μισά από τα τεστ βγαίνουν θετικά.

Γιατροί και νοσοκόμοι, προσβεβλημένοι από κορωνοϊό, αλλά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top