Κορωνοϊός: Η Pfizer ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα διανομής του εμβολίου

Η αρχή γίνεται σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης για το πειραματικό εμβόλιο του Covid-19 σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής που θέτουν οι εξαιρετικά αντίξοες απαιτήσεις αποθήκευσης.

Moderna: Αποτελεσματικό κατά 94,5% το εμβόλιο

Ο Αμερικανός κατασκευαστής δήλωσε ότι είχε επιλέξει το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Τενεσί για το πρόγραμμα, λόγω των διαφορών τους στο συνολικό μέγεθος, την ποικιλομορφία των πληθυσμών και την υποδομή ανοσοποίησης, καθώς και την ανάγκη των κρατών να προσεγγίσουν άτομα σε ποικίλες αστικές και αγροτικές περιοχές. 

«Οι τέσσερις πολιτείες που περιλαμβάνονται σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα δε θα λάβουν δόσεις εμβολίου νωρίτερα από άλλες πολιτείες δυνάμει αυτού του πιλότου, ούτε θα λάβουν διαφορετική εκτίμηση», δήλωσε η Pfizer σε δήλωση.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτού του πιλότου χορήγησης εμβολίων θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και διεθνείς κυβερνήσεις, καθώς προετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολίων Covid-19».

Πριν από μια εβδομάδα, η Pfizer κυκλοφόρησε αρχικά δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο που αναπτύχθηκε με τον Γερμανό συνεργάτη BioNTech SE, που έδειξε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Εμβόλιο Pfizer: «Οι παρενέργειες έμοιαζαν πολύ με... hangover!»

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποσταλεί και να αποθηκευτεί στους -70 βαθμούς Κελσίου (-94 ° F), πολύ χαμηλότερα από το πρότυπο για τα εμβόλια από δύο έως οκτώ βαθμούς Κελσίου (36-46 ° F).

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η αντίπαλη Moderna Inc δήλωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο ήταν 94,5% αποτελεσματικό, στην πρόληψη του Covid-19 με βάση προσωρινά δεδομένα από μια δοκιμή στα τέλη του σταδίου, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι τα εμβόλια κατά της νόσου ενδέχεται να είναι έτοιμα για χρήση σύντομα. 

Το εμβόλιο της Moderna δεν απαιτεί υπερβολική ψύξη, έναν παράγοντα που θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του προϊόντος της Pfizer.

Τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και Moderna, χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται συνθετικό αγγελιοφόρο RNA για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του ιού.
Οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις προκλήσεις διανομής που σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer, λόγω των εξειδικευμένων απαιτήσεων αποθήκευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top