Τραγική η κατάσταση στη Νάπολη- Aσθενής νεκρός σε τουαλέτα νοσοκομείου

Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου σε ασθενείς που περίμεναν στα ΙΧ τους

Το σύστημα Υγείας στη Νάπολη της Ιταλίας ασφυκτιά, μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην περιφέρεια της Καμπανίας. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και οι ασθενείς νοσηλεύονται σε προσωρινά ράντζα μέχρι να αδειάσει κάποιος θάλαμος.

Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00

Λόγω των γεμάτων κλινών, άλλοι ασθενείς αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά. Οι νοσηλευτές έφτασαν στο σημείο να μεταφέρουν φιάλες οξυγόνου έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, όσο ήταν δυνατό. 

Κορωνοϊός: Ένταση σε διαδηλώσεις στην Ιταλία κατά των νέων μέτρων

Η περιφέρεια της Νάπολης, η Καμπανία, είναι σήμερα στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των περιοχών με τις περισσότερες περιπτώσεις Covid-19 στην Ιταλία, μετά τη Λομβαρδία και το Τορίνο. 

Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί η είδηση ότι ασθενής με κορωνοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Καρνταρέλι της Νάπολης, βρέθηκε νεκρός μέσα σε τουαλέτα του νοσοκομείου από άλλους ασθενείς. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού, για να συνδράμουν στην έκτακτη υγειονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Νάπολη.

Παράλληλα με τη συνδρομή του στρατού, στενοί συνεργάτες του Κόντε προσθέτουν ότι θα χρησιμοποιηθεί και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή  απομόνωση  ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της Covid 19.

Χθες, η Ιταλία έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα χάθηκαν 623 ασθενείς με κορωνοϊό, με τους νεκρούς να ανέρχονται συνολικά σε 42.953.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top