Κορωνοϊός Ιταλία: Προς γενικό lockdown οδεύει η χώρα - Πότε θα ανακοινωθεί

Μεγάλη η αύξηση κρουσμάτων - Στο 1,7 ο δείκτης Rt

Σε καθολικό lockdown περνάει η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες μετά την επέλαση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Έτσι και στην Ιταλία η επιβολή γενικού lockdown είναι πλέον όλο και πιο πιθανή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας αναφέρει σήμερα ότι η πανδημία παρουσιάζει σαφή επιδείνωση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες.

Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί νέο lockdown

Σήμερα Τρίτη πιθανότατα θα αποφασιστεί αν και  η περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, θα πρέπει να μετατραπεί σε «κόκκινη ζώνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, στις 15 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί αν το γενικό lockdown θα ισχύσει σε όλη την χώρα και πρόκειται να εξετασθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία των περιφερειών, με ιδιαίτερη αναφορά στην πίεση που δέχονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι νοσοκομειακοί θάλαμοι και τα επείγοντα περιστατικά. 

Στην περιφέρεια του Μιλάνου, την Λομβαρδία, ένας στους πέντε πολίτες, που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι θετικός. Στην περιοχή αυτή και ιδίως στις φυλακές «Σαν Βιτόρε» της ιταλικής συμπρωτεύουσας εκφράζεται μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του αριθμού κρατουμένων και εργαζομένων  των σωφρονιστικών ιδρυμάτων που προκύπτουν θετικοί στον ιό. 

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ιταλία ο δείκτης μετάδοσης του ιού βρίσκεται στο 1,7.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν στην Ιταλία 25.271 νέα κρούσματα και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 147.725 τεστ σε όλη την χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top