Θαύμα στην Τουρκία: Βρήκαν ζωντανή 4χρονη μετά από 91 ώρες στα χαλάσματα

Την έσωσε το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων και ο φούρνος

Κι όμως υπάρχει ελπίδα μέσα από τα χαλάσματα και θαύματα συνεχίζονται να συμβαίνουν στη Σμύρνη, όπου ο φονικός σεισμός της περασμένης Παρασκευής σκόρπισε τον θάνατο. Μετά την τρίχρονη Ελίφ και τη 14χρονη Ιντίλ, οι διασώστες έβγαλαν από τα χαλάσματα πολυκατοικίας και την τετράχρονη Αϊντά μετά από 91 ολόκληρες ώρες. 

Το κοριτσάκι είχε παγιδευτεί στην κουζίνα του σπιτιού της σε έναν κενό χώρο που είχε σχηματιστεί ανάμεσα στο ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων και τον φούρνο.

Σεισμός Τουρκία: 100 ζωές χάθηκαν κάτω από τα συντρίμμια

Συγκλονίζει η φωτογραφία του διασώστη, ο οποίος βρήκε την μικρή Αϊντά. Tης δίνει ένα φιλί στο κεφαλάκι της όταν τη βγάζει από τα συντρίμμια. 

Η μικρή Αϊντά

«Ρώτησα το όνομά της. “Είσαι καλά;” τη ρώτησα “μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου;” και κούνησε το χέρι της. Όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο με ρώτησε “πού είναι ο μπαμπάς μου” και μετά είπε “μαμά”», είπε ο διασώστης, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

Όπως είπε, την βρήκαν σε ένα κενό δίπλα στον φούρνο. «Δόξα τον Αλλάχ δεν την έλιωσε, περίμενε μόνο σε εκείνο το κενό», πρόσθεσε. 

Σεισμός - Σμύρνη: Έως τώρα 4.500 κτίρια έχουν ελεγχθεί - 58 κατέρρευσαν

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν λίγο νερό, ενώ από την αρχή μιλούσε στον σωτήρα της, ο οποίος έμεινε μαζί της μέχρι που την πήρε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Την ώρα που οι διασώστες έβγαζαν τη μικρή Αϊντά από τα χαλάσματα, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μη μπορώντας να πιστέψουν πως η μικρή αυτή ψυχούλα τα κατάφερε. 

Δε συνέβη το ίδιο όμως με τη μητέρα της, η οποία ανασύρθηκε νεκρή. 

Σεισμός Τουρκία: Τα δάκρυα του διασώστη κι ο διάλογος μέσα από τα ερείπια

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, οι νεκροί από τον σεισμό είναι πλέον 100, ενώ τραυματίστηκαν 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. 

Ο αριθμός των κτιρίων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανέρχεται σε 58, ενώ περίπου 1.000 υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Όσον αφορά δύο πολυκατοικίες στη Σμύρνη, που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, υπήρχαν αναφορές για φθορές τόσο το 2012, όσο και το 2018, ενώ η εφημερίδα Hurriyet, ανέφερε ότι ένα από τα κτίρια, το οποίο χτίστηκε το 1993, είχε επισημανθεί ως επικίνδυνο λόγω της χαμηλής ποιότητας του σκυροδέματος και της έλλειψης ενισχύσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top