Σεισμός Τουρκία: 100 ζωές χάθηκαν κάτω από τα συντρίμμια

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν θύματα

Στο βίντεο του Reuters η τρίχρονη Ελίφ σώα και ασφαλής από το νοσομείο όπου μεταφέρθηκε- Διασώθηκε ενώ ήταν σχεδόν τέσσερις μέρες κάτω από τα χαλάσματα

Τους 100 νεκρούς έφτασε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής.

Σεισμός: Η στιγμή διάσωσης 14χρονης μετά από 58 ώρες

Περισσότεροι από 990 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 147 νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Σεισμός Τουρκία: Τα δάκρυα του διασώστη κι ο διάλογος μέσα από τα ερείπια

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν θύματα, κυρίως στα συντρίμμια πέντε κτιρίων που κατέρρευσαν στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ).

Η πόλη που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα στην επαρχία είναι η Μπαϊράκλι, όπου ένα κοριτσάκι τριών ετών, η Ελίφ και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθηκαν χθες Δευτέρα από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες στα συντρίμμια.

Δεκάδες κτίρια έχουν υποστεί μερική ή ολοσχερή καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό, που άφησε πάνω από 5.000 ανθρώπους άστεγους. Οι σεισμοπαθείς βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top