Τουρκία: Γιαγιά 120 ετών νίκησε τον κορωνοϊό!

Πήρε εξιτήριο μετά από 15 ημέρες θεραπείας

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία. Βάζουν μάσκα οι πολίτες / Reuters

Έκπληξη έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια γυναίκα 120 ετών κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό μετά από νοσηλεία 15 ημερών σε νοσοκομείο της Τουρκίας. 

Τουρκία: Κατέγραψε σχεδόν 2.000 κρούσματα κορωνοϊού

Η Menica Encu, η οποία ζει στο χωριό Ortabag της Τουρκίας, διαγνώστηκε θετική στον ιό μετά από τεστ που πραγματοποίησαν κινητές μονάδες της επαρχιακής διεύθυνσης υγείας. Άμεσα η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και ξεκίνησε τη θεραπεία της. Μετά από 15 ημέρες, γιατροί και νοσηλευτές την αποχαιρέτησαν με χειροκροτήματα.

Η Encu έχει 12 παιδιά και πάνω από 100 εγγόνια. Σύμφωνα με την 65χρονη νύφη της, η Encu συνήθιζε να καταναλώνει βιολογικά προϊόντα. 

Όπως υποστήριξε ο γιατρός της ηλικιωμένης γυναίκας, Bilim Kehya Akcan, η ασθενής παρουσίασε δύσπνοια για αυτό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, ο οργανισμός της δέχτηκε τη θεραπεία και σήμερα είναι καλά στην υγεία της.

Ηλικιωμένη 103 ετών κέρδισε τη μάχη με τον ιό στην Ουχάν

Πριν από περίπου επτά μήνες, μία ακόμα ηλικιωμένη 103 ετών από την Ουχάν κατάφερε να νικήσει τον ιό. Έμεινε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες όπου λάμβανε θεραπεία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της, η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ώστε να επιδεινώσουν την κατάστασή της, μόνο χρόνια βρογχίτιδα, η οποία όμως δεν επηρέασε την υγεία της.

Νωρίτερα, το ρεκόρ κατείχε ένας άνδρας 101 ετών στην ίδια πόλη. Ο ηλικιωμένος που έπασχε από νόσο του Αλτσχάιμερ, υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια κατάφερε να ανακάμψει μετά από θεραπεία που έλαβε από στρατιωτικούς γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ουχάν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top