Τουρκία: Κατέγραψε σχεδόν 2.000 κρούσματα κορωνοϊού

Οι Αρχές ανακοινώνουν μόνο τον αριθμό όσων παρουσιάζουν συμπτώματα

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως / Reuters

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε τη Δευτέρα κατά σχεδόν 2.000, φτάνοντας σε επίπεδα που καταγράφηκαν τελευταία φορά στις αρχές Μαΐου όταν τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι 1.958 ακόμη άτομα με συμπτώματα Covid-19 διαγνώσθηκαν με την νόσο, καθώς οι τουρκικές Αρχές εξακολουθούν να ανακοινώνουν τον αριθμό μόνο εκείνων των ανθρώπων που έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Ρωσία: Στο 1,1 έφτασε ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού

Το υπουργείο άλλαξε στις 29 Ιουλίου τη διατύπωση στις καθημερινές του ενημερώσεις αναφέροντας «ασθενείς» αντί για «κρούσματα». Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, είπε ότι οι ημερήσιοι αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο εκείνους που εμφανίζουν συμπτώματα. Στις 7 Μαΐου είχαν 1.977 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανήλθε σήμερα σε 349.519, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 75 άτομα υπέκυψαν στη νόσο τις τελευταίες 24 ώρες -το υψηλότερο ημερήσιο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου- αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 9.371.

Έχει χαλαρώσει τα μέτρα η Τουρκία

Νωρίτερα φέτος, η Τουρκία επέβαλε lockdown κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, περιόρισε τις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων, και έκλεισε εστιατόρια και καφετέριες, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί ήρθησαν τον Ιούνιο. Έκτοτε, η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα όπως κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας, επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες αυτών των κανόνων.

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν εξετάζονται προς το παρόν νέα lockdown και άλλα αυστηρότερα μέτρα.

Ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος και η αντιπολίτευση επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης να αποκαλύπτει μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top