Ρωσία: Στο 1,1 έφτασε ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού

16.000 κρούσματα σε μια μέρα - Στο κόκκινο μεγάλες πόλεις

Στο 1,1 επανήλθε και πάλι ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στη Ρωσία, μετά από την πτώση που είχε καταγράψει τις τελευταίες πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS που έγιναν με βάση τα στοιχεία του ομοσπονδιακού κέντρου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Μόσχα, ο εν λόγω δείκτης έφθασε από το 1,01 στο 1,12. 

Ρωσία: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων- 10.000 νέα μέσα σε μία μέρα

Μόνο στην αυτόνομη περιοχή Χαντί-Μανσίσκι ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει κάτω από τη μονάδα , στο 0,99, ενώ στην Αγία Πετρούπολη, όπου καθημερινά τα κρούσματα προσεγγίζουν τα 700, ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1,14.

Οι υψηλές τιμές στον συγκεκριμένο δείκτη, δείχνουν την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ να σημειωθεί ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα περισσότερα από 5.000 κρούσματα το εικοσιτετράωρο άρχισαν να καταγράφονται, ενώ σήμερα, 19 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν σχεδόν 16.000 νέες μολύνσεις. 

Ρωσία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - 6.215 νέα σ' ένα 24ωρο

Ο εν λόγω δείκτης δείχνει πόσα άτομα κατά μέσο όρο μπορεί να μολύνει ένα άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό πριν τεθεί σε καραντίνα, ενώ χρησιμοποιείται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων ή τη σταδιακή τους άρση, όπως και για την επανάληψη ή μη των συνδέσεων με μέσα μεταφοράς με άλλες χώρες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top