Μακρόν- Μέρκελ για Τουρκία: Έρχονται αποφάσεις - Προκαλούν οι ενέργειες της

Επανέλαβε τη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο ο Γάλλος Πρόεδρος

Στη Σύνοδο Κορυφής καταδικάστηκαν οι ενέργειες της Τουρκίας- ρεπορτάζ Θ. Αθανασίου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε τη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο, όσον αφορά στις ενέργειες της Τουρκίας και υπογράμμισε  ότι  «θα επανέλθουμε με αποφάσεις», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά από το Παρίσι.

Μισέλ: Θα παρακολουθούμε την κατάσταση με την Τουρκία μέρα - μέρα  

«Επανήλθαμε στο θέμα της Τουρκίας, μετά τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου σε συνέχεια της επανέναρξης των μονομερών ενεργειών και προκλήσεων εκ μέρους της, για να επιβεβαιώσουμε πολύ ξεκάθαρα τη διάθεση μας για διάλογο. Η Τουρκία μετά τα συμπεράσματα της Συνόδου της 2ας Οκτωβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την ίδια μέθοδο και συνεπώς εκφράσαμε ξανά τη στήριξη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα και τη βούληση μας να μην υποχωρήσουμε σε τίποτα ενώπιον αυτών των προκλήσεων ή σε μια κλιμάκωση της κατάστασης» είπε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν και τόνισε:

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής 

«Και με την ευκαιρία θέλω να πω εδώ, πως θα επανέλθουμε με αποφάσεις τους προσεχείς μήνες σε συνάρτηση με την εξέλιξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας». 

Μέρκελ: Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας είναι προκλητικές και αυξάνουν την ένταση 

Προκλητικές χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας και η Καγκελάριος Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της σημερινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες. 

Όπως δήλωσε «παραπέμψαμε στις αποφάσεις της Συνόδου πριν από 14 ημέρες, αλλά όλοι συμφωνήσαμε ότι οι νέες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας είναι φυσικά προκλητικές και αυξάνουν την ένταση αντί να τη μειώνουν, κάτι που βρίσκω πολύ λυπηρό. Είναι επίσης και περιττές. Πρεπει να εργασθούμε για τη θετική πλευρά της ατζέντας μας. Η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μας με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Και της ΕΕ -κάτι που θέλω να υπογραμμίσω- αλλά και της Τουρκίας», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top