Προκαλεί ξανά η Άγκυρα: «Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί της Ελλάδας»

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Σε νέο παραλήρημα προέβη για ακόμη μια φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφορικά με την κατεύθυνση του Oruc Reis, κάνοντας λόγο για «ισχυρισμούς της Ελλάδας που δε συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

Η Αθήνα απαντά με αντι-Navtex στις νέες έρευνες του Oruc Reis

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, οι αντιρρήσεις που προβάλλονται για τη νέα NAVTEX είναι αβάσιμες και ασυμβίβαστες με το διεθνές δίκαιο».

ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex: Μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Το πλοίο μας Oruç Reis ξεκίνησε τις σεισμικές ερευνητικές του δραστηριότητες από εκεί που σταμάτησε μετά από ένα μήνα εργασίες συντήρησης και επισκευής. Αυτές οι δραστηριότητες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, 15 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο πεδίο της Τουρκίας και η ηπειρωτική Ελλάδα είναι 425 χιλιόμετρα μακριά.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε τις αντιρρήσεις του επί του θέματος σήμερα, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με το διεθνές δίκαιο. Είναι απαράδεκτο να αντιτάσσεστε στη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτή της Ανατολικής Μεσογείου και να ζητάτε να ενεργεί μόνο στα 15 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top