Η Αθήνα απαντά με αντι-Navtex στις νέες έρευνες του Oruc Reis

«Παράνομη η τουρκική ναυτική οδηγία»

Αντι-Navtex, με αφορμή την παράνομη ναυτική οδηγία, που εξέδωσε η Τουρκία για νέες έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εξέδωσε η Ελλάδα.

Η Navtex, εξέδωσε ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, επισημαίνει πως η τουρκική Navtex είναι «παράνομη».

ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex: Μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή

Όπως τονίζει, αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα», που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο σταθμός του Ηρακλείου έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε εκδώσει αυστηρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την Τουρκία για «μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή», καλώντας τη γειτονική χώρα να αποσύρει άμεσα το σεισμογραφικό σκάφος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι μέτρα θα ληφθούν τώρα κ. Μητσοτάκη;

Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι μέτρα θα ληφθούν τώρα, μετά τις νέες προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με το Oruc Reis, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης που πανηγύριζε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δήθεν "έδωσε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν θα γίνει ανεκτή" και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ανέδειξε την απόλυτη αποτυχία του να κατοχυρώσει οποιοδήποτε μηχανισμό κυρώσεων ή έστω τη λίστα Μπορέλ, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία τώρα που με νέα παράνομη Navtex ανακοινώνει έρευνες σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από το Καστελόριζο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Οφείλει επίσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν η περιοχή της Navtex αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρει σαφώς το ΥΠΕΞ ή "περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα", όπως ανέφερε στο άρθρο του στα διεθνή ΜΜΕ’, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστρέφει εκτάκτως από την Πορτογαλία ο Παναγιωτόπουλος

Εκτάκτως επιστρέφει επιστρέφει, σήμερα, στην Αθήνα από την Πορτογαλία, μετά την συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Ζάου Γκόμες Κραβίνιου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει έως και αύριο στην Πορτογαλία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top