Γαλλία: Αυξάνονται οι επιθέσεις με πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών

Η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση τους

Μετά τη βίαιη επίθεση το βράδυ του Σαββάτου σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού, από μια ομάδα ατόμων που ήταν οπλισμένοι με μεταλλικές ράβδους και πυροτεχνήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν εν είδει όλμων, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει τώρα την απαγόρευση των πυροδοτών πυροτεχνημάτων.  

Η καταιγίδα Άλεξ σάρωσε Γαλλία και Ιταλία: Δύο νεκροί

«Η επίθεση έγινε στο αστυνομικό τμήμα του Σαμπινί και δεν υπήρξαν τραυματίες», ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.  Η αστυνομία δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει ένα μπουκέτο από πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται προς την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος, με τους οπλισμένους άνδρες να επιχειρούν να εισβάλουν στο τμήμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

Οι αρχές δεν συνέλαβαν κάποιον από τους δράστες. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν σπασμένα παράθυρα στο αστυνομικό τμήμα και αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές. Είναι η τρίτη επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος σε δυο χρόνια και παραμένει άγνωστη η αιτία που την προκάλεσε. 

Γαλλία: Βιβλική καταστροφή από την καταιγίδα Άλεξ - Έξι νεκροί

Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε περιοχή που είναι γνωστή για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και θεωρείται από τις αρχές υψηλής προτεραιότητας για την αποκατάσταση της τάξης.  Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση των επεισοδίων κατά της δημόσιας ασφάλειας σε όλη τη  χώρα μετά το τέλος του lockdown, που έχουν θέσει την κυβέρνηση σε κατάσταση ετοιμότητας για την αύξηση της εγκληματικότητας εν μέσω και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top