Στάνο: Τα Κράτη Μέλη παρακολουθούν και θα λάβουν αποφάσεις για την Τουρκία

Τι είπε για τις δύο νέες Navtex

Πήτερ Στάνο

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Πήτερ Στάνο διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για την Τουρκία, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η νέα ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά, νότια της Σκύρου το διήμερο 26-28 Οκτωβρίου.

Ερντογάν: «Δε θα υποχωρήσουμε στο Αιγαίο» - Νέες Navtex από Τουρκία

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ερωτηθείς από τον απεσταλμένο του Star στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου, η δήλωση της Τρίτης για το Βαρώσι ισχύει, καθώς νωρίτερα χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ υπαινίχθηκε πιθανή δεύτερη δήλωση της ΕΕ27 που ήταν να εκδοθεί σήμερα, Πέμπτη.

«Σχετικά με τη δήλωση, νομίζω ότι ό, τι ήθελε να πει η ΕΕ ειπώθηκε στη δήλωση του Ύπάτου Εκπροσώπου Μπορρέλ την Τρίτη το απόγευμα. Επομένως, δεν χρειάζεται άλλη δήλωση, διότι η θέση της ΕΕ είναι πολύ σαφής, καθώς και η θέση του ΟΗΕ είναι πολύ σαφής. Έτσι, όλα όσα θέλαμε να πούμε ειπώθηκαν ήδη, πολύ ξεκάθαρα», τόνισε.

Τσαβούσογλου: Προκλητικό σόου με χάρτες για το «μικροσκοπικό» Καστελόριζο

Αναφορικά με τις νέες Navtex είπε: «Όσον αφορά τη νέα navtex, πάλι, χωρίς να σχολιάζουν κάθε κίνηση και κάθε απόφαση ή ανακοίνωση, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν. Παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις δράσεις που αναλαμβάνει η Τουρκία.

Και τα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν πολύ σαφή στα συμπεράσματά τους που αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Αυτό που εμείς ως ΕΕ περιμένουμε είναι η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και η δημιουργία συνθηκών και η συμμετοχή σε εποικοδομητικό θετικό διάλογο. Έτσι, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top