Ερντογάν: «Δε θα υποχωρήσουμε στο Αιγαίο» - Νέες Navtex από Τουρκία

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Τίποτα δεν καταλαβαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν και συνεχίζει τις προκλήσεις, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που καίει τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. 

Προκλητική η Τουρκία - Μπήκαν μηχανήματα στην Αμμόχωστο

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά προκλητικός δηλώνοντας: 

«Δε θα υποχωρήσουμε με τίποτα σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Όσοι είδαν την αποφασιστικότητα μας στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν καταλάβει ότι με εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε».

State Department για Τουρκία: Παραμένουν στο τραπέζι οι κυρώσεις για S-400

Εκτός αυτού, η Άγκυρα εξέδωσε νέες Navtex για να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην καρδιά του Αιγαίου το τριήμερο 26 – 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Τσαμούρη για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star οι navtex αυτές αφορούν: η μία σε άσκηση που θα γίνει ανάμεσα σε Σκύρο, Ψαρρά, Εύβοια και Χίο. Θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Εθνική μας Επέτειο, δηλαδή έως τις 28 Οκτωβρίου και η άλλη θα γίνει μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Συγκεκριμένα, ανατολικά της Ρόδου, σε διεθνή και Τουρκικά χωρικά ύδατα, στις 9 και 10 Οκτωβρίου. 

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Στο χέρι της να λήξει η κρίση

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο δυναμιτίζουν το κλίμα και βάζουν επιπλέον εμπόδια στον δρόμο προς τις διερευνητικές, καθώς η Τουρκία δε δείχνει πρόθυμη να προχωρήσει στις διερευνητικές συνομιλίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top