Τσαβούσογλου: Προκλητικό σόου με χάρτες για το «μικροσκοπικό» Καστελόριζο

Πριν την συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Μεβλούτ Τσαβούσογλου χάρτης

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για το Καστελόριζο συνοδευόμενες από τρεις χάρτες προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λίγο πριν την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο GlobSec 2020 στην Μπρατισλάβα.

Στον «αέρα» η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» και για παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ενώ έδειξε και χάρτη με το Καστελόριζο, το οποίο χαρακτήρισε ως «μικροσκοπικό» νησί, που δεν δικαιούται να έχει πλήρη αποκλειστική οικονομική ζώνη. 

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκάλεσε την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο

«Βάσει αυτού του χάρτη, η Ελλάδα επιχειρηματολογεί για το νησί του Καστελόριζου που απέχει μόνο 2 χλμ από την Τουρκία. Είναι ένα μικροσκοπικό νησί που απέχει πάνω από 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα. Και η Ελλάδα επιχειρηματολογεί γι΄αυτό το μικροσκοπικό νησί που απέχει τόσο! Γι’ αυτό τάσσονται κατά των δικών μας δραστηριοτήτων», φέρεται να είπε ο Τσαβούσογλου. 

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στο φόρουμ της Ασφάλειας στην Μπρατισλάβα ο Τσαβούσογλου έβγαλε ακόμα δύο χάρτες: ο ένας ήταν ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης και ο άλλος ένας χάρτης με ελληνική και τουρκική σημαία που κατά τον κ. Τσαβούσογλου έδειχνε τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στην περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top