Ο Τραμπ δεν είναι ακόμη «εκτός κινδύνου» - Τι λένε οι θεράποντες ιατροί

Νέο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στο Twitter μέσα από το νοσοκομείο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου». Η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά» όμως και η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη», τόνισε ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ του Σαββάτου.

«Η κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση. Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα των θεράποντων ιατρών παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

Κορωνοϊός: Θρίλερ με την υγεία του Τραμπ - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Ο Τραμπ εισήχθη χθες σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed στo Μέριλαντ, σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ- Με «υψηλό ηθικό» αλλά αισθάνεται κόπωση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρό, ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία»,ενώ παραμένει απύρετος.

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν η Μελάνια και ο Ντόναλντ Τραμπ- φώτο ΑΡ

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα. 

Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο: «Δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως»

Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πάντως διαβεβαίωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον, αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες και πρόσθεσε «θα δούμε τι θα γίνει».

«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά. Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Πρέπει να επιστρέψω για να κάνουμε την Αμερική σπουδαία και πάλι. Ανυπομονώ να να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία όπως την άρχισα. Θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό ή όπως θέλετε να τον αποκαλείτε, θα τον νικήσουμε πλήρως» είπε στο βίντεο.

 

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top