Ελβετία: Με δημοψήφισμα στα 3.800 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Γιατί δε φτάνει

Το κόστος ζωής στη χώρα

Σημαία Ελβετίας

Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελβετία έκρινε τους νέους μισθούς τους: για εργασία πλήρους απασχόλησης με τις συνήθεις στη Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον κατ΄ελάχιστον στα 3.800 ευρώ.

Ελβετία: «Όχι» στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων στην ΕΕ

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Εν τούτοις τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ  

Το κόστος ζωής στην Ελβετία

Το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.

Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι ίσο περίπου με 6.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top