Κορωνοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα από την πανδημία στη Νότια Κορέα

Μόλις 50 κατέγραψαν το προηγούμενο 24ωρο

50 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψαν το προηγούμενο 24ωρο οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας σύμφωνα με ανακοίνωση τους. 

Ν. Κορέα: Η χώρα διανύει το «δεύτερο κύμα» κρουσμάτων κορωνοϊού

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό ύστερα από τις νέες εστίες που εντοπίστηκαν και συνδέονται με μια εκκλησιαστική οργάνωση και την ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οπαδοί της την 15η Αυγούστου. 

Σε 40 από τις περιπτώσεις αυτές, η μετάδοση έγινε εγχωρίως, ενώ 10 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής υπηρεσίας ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (KCDA).

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 11η Αυγούστου (34 κρούσματα), προτού οι νέες εστίες αυξήσουν τις μολύνσεις σε πάνω από 440 ανά 24 ώρες στα τέλη του περασμένου μήνα.

Παραμένουν σε συναγερμό οι αρχές εν όψει της γιορτής των Ευχαριστιών

Η έξαρση της πανδημίας ώθησε την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Κάποια από αυτά χαλάρωσαν, αλλά οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό, ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών στη Νότια Κορέα, όταν παραδοσιακά δεκάδες εκατομμύρια πολίτες ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα.

Κορωνοϊός: Γιατί οι Νοτιοκορεάτες εμφανίζονται και πάλι θετικοί στον ιό;

Υγειονομικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν τις εκκλήσεις προς τους πολίτες να αποφύγουν να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να τηρούν τις συστάσεις για την κοινωνική απόσταση, εκφράζοντας ανησυχία πως οι εορτασμοί (30ή Σεπτεμβρίου-2η Οκτωβρίου) μπορεί να πυροδοτήσουν νέα έξαρση των μολύνσεων.

Απαγορεύθηκε εξάλλου διαδήλωση με αυτοκίνητα που οργάνωναν κάποιες οργανώσεις πολιτών. Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τις 23.661, σύμφωνα με την KCDA.

Άλλοι πέντε ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας να φθάνει τους 406 νεκρούς ως εδώ και τον δείκτη θνητότητας να διαμορφώνεται στο 1,72%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top