Μαδρίτη: Ο στρατός στη «μάχη»​​​​​​​ κατά του κορωνοϊού - Ποιος ο ρόλος του

Αν αναμονή νέων μέτρων η ισπανική πρωτεύουσα

H Μαδρίτη που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ισπανία, ζήτησε την Τετάρτη τη βοήθεια του στρατού προκειμένου να κάνει τεστ και απολυμάνσεις, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα περιοριστικά μέτρά και σε άλλες συνοικίες. 

Κορωνοϊός: Έρχονται τοπικά lockdown στη Μαδρίτη μετά την αύξηση κρουσμάτων

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως η περιφερειακή κυβέρνηση θα ζητήσει αύριο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την κεντρική κυβέρνηση, την «επείγουσα υλικοτεχνική στήριξη του στρατού για τη διεξαγωγή τεστ και βασικών εργασιών απολύμανσης» στις πλέον πληγείσες ζώνες. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της επιδημίας, ο στρατός είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα για να συνδράμει σε αυτού τους είδους τις αποστολές. 

Ισπανία: Ακυρώθηκε παράσταση μετά από διαμαρτυρία για μη τήρηση των μέτρων

Η Μαδρίτη θα ζητήσει την ανάπτυξη 220 αστυνομικών για την τήρηση της καραντίνας και των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ σε ορισμένες περιοχές. 

 

Ισπανία lockdown

Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στη Μαδρίτη. AP Images

«Εγκλωβισμένοι» στις συνοικίες τους χιλιάδες πολίτες

Σχεδόν 1 εκατομμύριο κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της έχουν υποβληθεί από τη Δευτέρα σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους. 

Οι περισσότεροι από 850.000 κάτοικοι, τους οποίους αφορά το μέτρο (εκ των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων στην περιοχής), δε μπορούν να φύγουν από τη συνοικία τους, εκτός κι αν πρόκειται για πολύ συγκεκριμένους λόγους: να πάνε στη δουλειά τους ή για σπουδές, να πάνε στον γιατρό, να ανταποκριθούν σε κλήτευσή τους ή να ασχοληθούν με πρόσωπα τα οποία εξαρτώνται από αυτούς. 

Μαδρίτη κορωνοϊός

Πάνω από 850.000 κάτοικοι στη Μαδρίτη έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους εντός της συνοικίας τους. AP Images

Αντιθέτως, έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν εντός της συνοικίας τους και επομένως δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνέντευξης Τύπου, το νούμερο δύο των περιφερειακών υγειονομικών αρχών, ο Αντόνιο Θαπατέρο, ανακοίνωσε πως η περιφέρεια «εξετάζει και αναλύει» τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να επιβάλει ίδιου τύπου περιορισμούς και σε άλλες συνοικίες. 

Η Μαδρίτη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «κατάσταση συνεχούς αύξησης» μολύνσεων, υπογράμμισε, προτού επισημάνει ότι ο στόχος αυτών των μέτρων είναι να αποφευχθεί με κάθε τίμημα το «lockdown» της περιφέρειας, που θα είχε «τραγικές» οικονομικές και κοινωνικές «επιπτώσεις».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top