Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό το φάρμακο Avigan στο τρίτο στάδιο των δοκιμών

Η φαρμακευτική εταιρεία στην Ιαπωνία θα τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί είχαν διακοπεί οι δοκιμές του εμβολίου της Astra Zeneca την πρώτη φορά.

Και ενώ η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων να αυξάνονται συνεχώς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η επιστημονική κοινότητα δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρει το αποτελεσματικό εκείνο φάρμακο ή εμβόλιο που θα βάλει «φρένο» στον νέο ιό.

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Αυτή τη φορά, το φάρμακο Avigan φαίνεται ότι «μπαίνει» στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την εταιρεία που το παρασκευάζει, τη Fujifilm Holdings Corp, το Avigan μείωσε τα ιικά φορτία και τα συμπτώματα σε ασθενείς με Covid-19, γεγονός το οποίο άνοιξε τον δρόμο για να λάβει έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ιαπωνία.

Κορωνοϊός: Ελπίδα γεννά υπό δοκιμή φάρμακο που προστατεύει τον πνεύμονα

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του φαρμάκου σε 156 ασθενείς έδειξε ότι η κατάσταση της υγείας αυτών που λάμβαναν το Avigan βελτιώθηκε έπειτα από 11,9 μέρες, έναντι 14,7 ημερών που χρειάστηκαν οι άλλοι ασθενείς με Covid-19 που λάμβαναν ψευδοφάρμακο. Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία έγινε από την θυγατρική της Fujifilm Toyama Chemical, είναι σημαντικά από στατιστικής άποψης, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Ένα κοινό φάρμακο μπορεί να υποβαθμίσει τον κορωνοϊό σε...απλό κρυολόγημα»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχε εκθειάσει τις δυνατότητες του Avigan, χαρακτηρίζοντάς το συμβολή της Ιαπωνίας στον παγκόσμιο αγώνα για την εύρεση θεραπειών για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, στοχεύοντας σε μια έγκριση του φαρμάκου αυτού στην Ιαπωνία τον Μάιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του Avigan, το οποίο είχε εγκριθεί το 2014 ως έκτακτη θεραπεία για τη γρίπη, και δεσμεύτηκε να το δωρίσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Fujifilm σημείωσαν άνοδο 4,5% στο Τόκιο, έναντι μείωσης 0,4% στην ευρύτερη αγορά.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top