Κολομβία: Οκτώ νεκροί μετά από διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας

Σκότωσαν 46χρονο με τέιζερ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπογκοτά και την κοντινή πόλη Σοάτσα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Τις βίαιες διαδηλώσεις πυροδότησε η δολοφονία ενός άντρα από αστυνομικούς που τον χτύπησαν με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης tazer την ώρα, που ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Κολομβία επεισόδια

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, σχεδόν 100 αστυνομικοί και 55 πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ δεκάδες στάσεις λεωφορείων και δημόσια οχήματα καταστράφηκαν ή πυρπολήθηκαν.

Επίσης έγιναν 70 συλλήψεις, οι περισσότερες στην Μπογκοτά.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κλαούντια Λόπες ζήτησε από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να διατάξει να σταματήσουν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα εναντίον των διαδηλωτών.

«Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έγινε χρήση όπλων, αδιακρίτως, από μέλη της αστυνομίας. Δεν θα ανεχθούμε τη χρήση βίας για την καταστολή της βίας», είπε η Λόπες, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα νοσοκομείο της πόλης.

Επιεσόδια Κολομβία 2

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι όλοι οι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ενός 17χρονου, είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Η Λόπες προέτρεψε επίσης τους διαδηλωτές να μην προβαίνουν σε βανδαλισμούς.

Κολομβία επεισόδια 3

Η στιγμή της δολοφονίας

Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας φίλος του θύματος, ο 46χρονος είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος από αστυνομικούς και δέχεται αλλεπάλληλες ηλεκτρικές εκκενώσεις, ενώ ακούγεται να ικετεύει «σας παρακαλώ, όχι άλλο».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος έπινε αλκοόλ στον δρόμο μαζί με φίλους του, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οδηγήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στα δυτικά προάστια της Μπογκοτά, όπου σύμφωνα με την οικογένειά του η κακοποίηση συνεχίστηκε.

Πέθανε αργότερα, σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε αργία εν αναμονή της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top