Ουκρανία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πατριάρχης Φιλάρετος

«Η επιδημία ως τιμωρία για τις αμαρτίες των ομοφυλόφιλων», είχε δηλώσει

Ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, που στο παρελθόν έχει κατηγορήσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων για την εξάπλωση του ιού.

Ο 91χρονος πατριάρχης Φιλάρετος, που είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Ουκρανίας, βρίσκεται στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφότου διαγνώστηκε με κορωνοϊό μετά από εξετάσεις ρουτίνας. Σύμφωνα με την ουκρανική ιστοσελίδα 112.international, ο πατριάρχης έχει επίσης πνευμονία.

Πούτιν: Και δεύτερο εμβόλιο για τον κορωνοϊό από τη Ρωσία

Ο Φιλάρετος, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπό την επήρεια του Σατανά, είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας και ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει παραπάνω από 15 εκατομμύρια οπαδούς.

Σύμφωνα με δήλωση του στο εθνικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, η επιδημία ήταν «η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων, η αμαρτία της ανθρωπότητας. Πρώτα απ’ όλα, εννοώ, τον γάμο ομοφυλόφιλων».

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την οργή από ομάδες της LGBT κοινότητας, ενώ ομάδες δικαιωμάτων ανθρώπων χαρακτήρισαν τα σχόλιά του «επικίνδυνα» λέγοντας ότι διακινδύνευαν να προκαλέσουν βία σε μια εποχή που η κρίση υγείας προκαλούσε ήδη εντάσεις και ανησυχίες.

«Τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επιβλαβείς επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες επιθέσεις, επιθετικότητα, διακρίσεις και αποδοχή βίας εναντίον ορισμένων ομάδων» είχε δηλώσει η Μαρία Γκουρίεβα εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο μία ομάδα της LGBT κοινότητας δήλωσε πως υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Πατριάρχη Φιλάρετου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Πατριαρχείου, τα σχόλια του Φιλάρετου ήταν σύμφωνα με τους ουκρανικούς νόμους, ενώ πρόσθεσε ότι «το Πατριαρχείο διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει ανταγωγές εναντίον εκείνων που προσπάθησαν να κάνουν κατάχρηση της δικαστικής προστασίας για να καταπατήσουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες της Ουκρανίας».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top