Υποδείξεις Ερντογάν στην Ευρώπη: «Να είστε αμερόληπτοι»

«Με ποιο δικαίωμα η Γαλλία μπλέκεται στα πόδια μας;»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν είχαν χθες η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σαρλ Μισέλ, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Yeni Safak: Θα πάει σε Καστελόριζο και Ρόδο το Oruc Reis

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση, καλώντας την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Μισέλ σε Ερντογάν: Πλήρης αλληλεγγύη της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα αλλά και οι…υποδείξεις από τον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να είναι αμερόληπτοι και να μην κάνουν επικριτικά σχόλια.

Γάλλος ΥΠΕΞ: Έχουμε πολλές επιλογές για μέτρα κατά της Τουρκίας

«Προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δε θα βοηθήσουν να υπάρξει λύση» φέρεται να είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δικαίο και την περιφερειακή ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, η οποία προσθέτει πως «κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο».

Έξω φρενών με τον Μακρόν ο Ερντογάν

Παράλληλα σύμφωνα με το Open, ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη Γαλλία και αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας».

Νέα τουρκική πρόκληση μέσα από το Oruc Reis: Κανένας εκφοβισμός ανεκτός!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να ήταν έξω φρενών και να παραπονέθηκε για τη στάση της Γαλλίας και την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, απαντώντας του ότι θα επιδιώξει να μιλήσει τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Είπε μάλιστα στον Τούρκο πρόεδρο, πως μετά την επικοινωνία που θα έχει μαζί τους, θα μιλήσουν ξανά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top