Άγκυρα: «Αποκύημα φαντασίας» το δημοσίευμα της Die Welt - «Πυρά» στον Πέτσα

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για αποσταθεροποίηση

«Αποκύημα φαντασίας το δημοσίευμα της Die Welt» είναι η απάντηση της Άγκυρας, σχετικά με την εντολή που φέρεται να έδωσε ο Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους. 

Die Welt - Εντολή Ερντογάν: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

Η απάντηση της Τουρκίας για το δημοσίευμα ήρθε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, ο οποίος είπε σε ανακοίνωσή του ότι: «Οι ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς φανταστικές».

Η απάντηση Πέτσα για το «βυθίστε ελληνικό πλοίο» του Ερντογάν

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε για το δημοσίευμα ότι «αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση».

Ο Hami Aksoy αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Πέτσα, λέγοντας ότι «το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορεί τη χώρα μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο».

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε: «Αντί να ασχολούνται με τέτοια αβάσιμα δημοσιεύματα, οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να σταματήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top