Η απάντηση Πέτσα για το «βυθίστε ελληνικό πλοίο» του Ερντογάν

«Κόκκινη γραμμή η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας»

«Κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους στρατηγούς του «βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος».

«Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Open.

Die Welt - Εντολή Ερντογάν: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κατάλογος των κυρώσεων που βρίσκεται στο τραπέζι θα ενεργοποιηθεί, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν δείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας να έχουμε αποκλιμάκωση» και «μένει στην Τουρκία να δείξει, εάν θέλει, να ακολουθήσει το δρόμο της αποκλιμάκωσης ή τον δρόμο των κυρώσεων».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, μέχρι και τώρα, συνεχώς αναδεικνύουμε σε όλα τα διεθνή φόρα τον ρόλο της Τουρκίας. Λέμε ότι η Ελλάδα είναι πάντα παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας. Πάντα κινούμαστε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Ο κ. Δένδιας θα έχει στον Ο.Η.Ε. την ευκαιρία να καταθέσει τις δύο Συμφωνίες που υπογράψαμε - και ήδη  κυρώσαμε - με την Ιταλία και την Αίγυπτο και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την κατοχύρωσή τους, στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε ο κ. Πέτσας. 

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων: «Κινούμαστε σε τρία επίπεδα, τα οποία θα τα παρουσιάσει αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο είναι τα αμιγώς εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία προφανώς έχουν προτεραιότητα οπλικά συστήματα, τα οποία είναι πιο άμεσα επιχειρησιακά έτοιμα. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και το τρίτο είναι η ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας, η οποία έχει αφενός αποτρεπτική ισχύ και αφετέρου αναπτυξιακή χροιά, γιατί συμβάλλει και στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη και στην απασχόληση».

Οι απειλές Ερντογάν φέρνουν εξοπλιστικά 10 δισ. με Rafale και φρεγάτες

Αναφορικά με την στήριξη της οικονομίας, είπε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, ένα νέο πλαίσιο «που θα στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και τον κοινωνικό ιστό, για να περάσουμε απέναντι. Είμαστε στη μέση του ποταμού και θα περάσουμε απέναντι με αυτά που θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη».

«Θα υπάρχουν παρατάσεις σε μέτρα τα οποία δούλεψαν, θα υπάρχουν νέα μέτρα τα οποία θα έχουν πιο εξειδικευμένη στόχευση στους κλάδους που επλήγησαν, θα υπάρχουν και κάποια οριζόντια μέτρα», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top