Σουηδία - Κορωνοϊός: Κρατούσαν τα παιδιά τους κλειδωμένα για τέσσερις μήνες

Τα απομάκρυνε η αστυνομία - Είχαν καρφώσει την εξώπορτα

Αστυνομία Σουηδίας

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι αρχές της Σουηδίας: γονείς φέρεται να κρατούσαν κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες τα τρία παιδιά τους, επειδή είχαν «τρομοκρατηθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η Σουηδία - Προαιρετική η χρήση μάσκας

Ο δικηγόρος των παιδιών ηλικίας 10 έως 17 ετών - που απομακρύνθηκαν τελικά από την οικογένειά τους – ανέφερε ότι από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου τα παιδιά και η οικογένεια δε μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα, καθώς οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία.

Σουηδία: Πτώση ρεκόρ άνω του 8% στο ΑΕΠ της χώρας

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεμπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα. Μάλιστα, η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους. 

Αντίθετα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». 

Οι γονείς που κατάγονται από άλλη χώρα και δε μιλούν καλά σουηδικά, φαίνεται ότι συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω διαδικτύου και όπως όλα δείχνουν η χώρα αυτή επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top