Απειλεί ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί»

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος

Προκλητικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι το τουρκικό ναυτικό δε θα υποχωρήσει, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι σπέρνει το χάος στην ανατολική Μεσόγειο. 

Δένδιας: Κρίσιμες οι στιγμές – Νέμεση για την Τουρκία η εθνική ενότητα   

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει Navtex στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η ελληνική Navtex θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων στην περιοχή.

«Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή και θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Μάλιστα, έστρεψε τα «πυρά» του και εναντίον της ΕΕ στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας ότι: «Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δε θα εμφανιστούν αύριο».

Εξάλλου, ο Ερντογάν είπε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι ο προάγγελος των καλών νέων που αναμένονται στη Μεσόγειο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top