ΗΠΑ: Ο Τραμπ βάζει τέλος στο TikTok - Ποιος είναι ο λόγος;

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Τραμπ: Πώς οι έφηβοι χρήστες του TikTok του «χάλασαν» τη συγκέντρωση

To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις ΗΠΑ.

Το TikTok έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές Αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δε σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

Η εφαρμογή, η οποία έγινε ιδιαίτερα διάσημη κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έχει έως 80 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση ή ποια νομικά προβλήματα εγείρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top