Τραμπ: Πώς οι έφηβοι χρήστες του TikTok του «χάλασαν» τη συγκέντρωση

Τα έβαλε με τους πάντες στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση

Σε… «φιάσκο» εξελίχθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τον κορωνοϊό.

Παρά τις εξαγγελίες της ομάδας του Αμερικανού προέδρου για προσέλευση 1 εκατομμυρίου υποστηρικτών του Τραμπ, οι κενές θέσεις μέσα στο γήπεδο ήταν πάρα πολλές.

Παράλληλα, ενώ ακυρώθηκε και η μετάδοση της ομιλίας σε εξωτερικό χώρο, με το επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ να την αποδίδει στην παρουσία διαδηλωτών.

Ο ίδιος ο Τραμπ φρόντισε στα 101 λεπτά της ομιλίας του ρίξει «λάδι στη φωτιά» για αρκετά θέματα με κορυφαία τον κορωνοϊό, τα μέσα ενημέρωσης, τον Τζο Μπάιντεν και τα θέματα ασφαλείας.

Ενδεικτικός του κλίματος της ομιλίας του Τραμπ, είναι ο χαρακτηρισμός «kung flu» για τον κορωνοϊό, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για ρατσιστικό λόγο από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μεγάλη σύζητηση προκάλεσε επίσης, η αναφορά του ότι ζήτησε από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να επιβραδύνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας τα «δίκοπο μαχαίρι» που οδηγούν στον εντοπισμό περισσότερων κρουσμάτων.

«Όταν κάνεις τεστ σε τέτοια έκταση, θα βρεις περισσότερους ανθρώπους θα βρεις περισσότερα κρούσματα. Έτσι είπα στους ανθρώπους μου επιβραδύνετε τα τεστ, παρακαλώ» δήλωσε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του αρκετοί εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκες.

Ο Τραμπ έκανε αναφορά στην «σιωπηλή πλειοψηφία που είναι δυνατότερη από ποτέ» χαρακτηρίζοντας κοιμισμένο τον Τζο Μπάιντεν και προσθέτοντας ότι «εγώ έκανα περισσότερα για την κοινότητα των μαύρων σε τέσσερα χρόνια από όσα έκανε ο Μπάιντεν σε 47 χρόνια. Ωστόσο από τα 101 λεπτά ομιλίας του Τραμπ απουσίασε επιδεικτικά κάθε αναφορά στον Τζορτζ Φλόιντ.

Επανερχόμενος, δε, στον Τζο Μπάιντεν τον χαρακτήρισε «μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς», «κούκλα της Κίνας» και «πρόθυμο Δούρειο Ίππο του σοσιαλισμού».

Πώς οι έφηβοι χρήστες του TikTok «χάλασαν» τη συγκέντρωση

O πρόεδρος της εκστρατείας επανεκλογής του Τραμπ, δημοσίευσε στο Twitter τη Δευτέρα ότι η εκστρατεία είχε πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις εισιτηρίων, αλλά δημοσιογράφοι στην εκδήλωση σημείωσαν ότι η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Οι χρήστες του TikTok και οι οπαδοί των κορεατικών ποπ συγκροτημάτων ισχυρίστηκαν ότι είχαν εγγραφεί κρατώντας εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια για την συγκέντρωση, ως φάρσα.

Αφού η ομάδα του Τραμπ έγραψε στο Twitter, όπως αναφέρει η lifo, ζητώντας από τους υποστηρικτές να εγγραφούν δωρεάν για εισιτήρια χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους στις 11 Ιουνίου, οι λογαριασμοί θαυμαστών της K-pop άρχισαν να μοιράζονται τις πληροφορίες με τους οπαδούς τους, ενθαρρύνοντάς τους να εγγραφούν και στη συνέχεια να μην εμφανιστούν.

Το challenge έγινε viral και πέρασε στο TikTok και από εκεί ήταν απλά θέμα χρόνου να εξαπλωθεί. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top