Ανοίγει και πάλι η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αναστήλωσης

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, οι επιτελείς του Ερντογάν εξακολουθούν την εμπρηστική ρητορική. Αυτή τη φορά η πρόκληση έρχεται από τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ισπανίδα ομόλογο του εξαπέλυσε νέες βολές εναντίον των Ελλήνων.

Γιατί ο Ερντογάν ανοίγει τώρα την Παναγία Σουμελά

Παράλληλα ανοίγει αύριο έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αναστήλωσης η ιστορική μονη της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Εξειδικευμένοι ορειβάτες εργάζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή στα ειδικά προστατευτικά δίχτυα που τοποθετήθηκαν στους βράχους πάνω από την ιστορικη μονη της Παναγίας Σουμελά.

Το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμου ανοίγει καί πάλι αύριο μετά από πέντε χρόνια επισκευών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει το άνοιγμα μιας τεραστιας τουρκικής σημαίας.

Τσαβούσογλου- Αγιά Σοφιά: Οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν να είναι δική τους

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος - διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου-οθωμανολόγος αναφέρει, «είναι ένα μνημείο που επισκέπτονται οι πάντες και Τούρκοι και τουρίστες απο όλο τον κόσμο. βεβαίως και ο ποντιακός ελληνισμός οι οποίοι κατόπιν αδείας κάνουν και μια μικρή λειτουργία. Η τελευταία ειχε πραγματοποιηθεί από τον οικουμενικό πατριάρχη».

Αύριο ανοίγει και ένα άλλο σημαντικό μνημείο της Τραπεζούντας για τους Έλληνες, η Αγία Σοφία, που όμως θα παραμείνει τέμενος και θα διαβαστούν αποσπάσματα του Κορανιού.

Εφημερίδα Τζουμχουριέτ: Προσβολή στον Κεμάλ το «κήρυγμα» στην Αγία Σοφία

Η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει την απόφαση Ερντογάν

Όμως τους Τούρκους τους καίει η Αγια Σοφιά στην Κωνσταντινουπολη. Και όσο η διεθνης κοινότητα αποδοκιμάζει την απόφαση Ερντογάν να την κάνει τζαμί τόσο οι επιτελείς του αφρίζουν. Ακόμη και οι τουρκοι διανοούμενοι βάζουν στη θέση του τον Ερντογάν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top