Σιβηρία: Οι πυρκαγιές έχουν κάψει περιοχή μεγαλύτερη από την Ελλάδα!

Η κατάσταση επιδεινώνει και την πανδημία του κορωνοϊού

Οι πυρκαγιές στη Ρωσία έχουν μέχρι στιγμής κάψει μια περιοχή μεγαλύτερη από το μέγεθος της Ελλάδας, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Greenpeace Russia

Τη Δευτέρα, η Περιβαλλοντική Οργάνωση επέκρινε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την αδράνεια τους στην περιοχή εν μέσω θερμοκρασίες καύσωνα.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα, η Greenpeace Russia ανέφερε ότι περίπου 47 εκατομμύρια στρέμματα, δασών και στέπων έχουν καεί σε όλη τη Σιβηρία από τον Ιανουάριο. 

Οι πυρκαγιές στην περιοχή είναι πλέον… παράδοση, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα έχουν εντείνει τις ζημιές. 
Η Greenpeace Ρωσία δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν κάνει αρκετά για να βελτιώσουν τις συνθήκες. «Είναι άλλη μια χρονιά που οι ρωσικές αρχές δεν κατάφεραν να σταματήσουν αυτές τις πυρκαγιές διακινδυνεύοντας τις τοπικές κοινότητες και συμβάλλοντας στην αλλαγή του κλίματος», δήλωσε ο οργανισμός τη Δευτέρα.

Ενώ οι περισσότερες από τις πυρκαγιές συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η Greenpeace δήλωσε ότι ο επιβλαβής καπνός έχει εξαπλωθεί σε μεγαλύτερες πόλεις, καθώς και σε πολλές μικρές πόλεις και χωριά. Αυτός ο καπνός επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του αέρα στην περιοχή, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα του κορωνοϊού κι άλλων αναπνευστικών ασθενειών!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top