Αγία Σοφία: Οι προτάσεις Ερντογάν για την κάλυψη αγιογραφιών και ψηφιδωτών

Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή

Το πώς θα καλύψει τα ψηφιδωτά και τις αγιογραφίες μέσα στην Αγία Σοφία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής φαίνεται να απασχολεί έντονα την κυβέρνηση Ερντογάν, αλλά και τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να αλλάξει την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ» το ζήτημα αυτό φαίνεται να προβλημάτισε ιδιαίτερα στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε ότι «οι εικόνες θα καλύπτονται μόνο κατά τη διάρκεια της λατρείας.

Αγιά Σοφιά: Έτσι θα καλύψουν τις αγιογραφίες όταν γίνει τζαμί

Πώς μπορούν να καλυφτούν οι αγιογραφίες μόνο κατά τη διάρκεια της προσευχής

Για να καλυφτούν τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες της Αγιάς Σοφιάς μόνο εν ώρα μουσουλμανικής προσευχής, όπως προτείνει ο Ερντογάν, υπάρχουν δύο μέθοδοι για αυτό.

1)    Να καλυφθούν με μια κουρτίνα. Ωστόσο ερευνάτε αν έχουν αναπτυχθεί νέες τεχνικές.

2)    Με συστήματα συσκότισης, όπως συμβαίνει σε ορισμένα μουσεία στην Ευρώπη. Αυτά χρησιμοποιούνται για μια ορισμένη περίοδο, χωρίς να καταστρέψουν το έργο τέχνης.

Ερντογάν: «Ηγέτης των Ορθόδοξων ο Μωάμεθ ο Πορθητής»

Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Η πρώτη μουσουλμανική προσευχή είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου και αναμένεται να παρευρεθεί και ο ίδιος ο Ερντογάν, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αγιά Σοφιά: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ζητά η κυβέρνηση για την Τουρκία

Την προσευχή θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις να την τελέσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ μέσα στο χώρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», μόνο 1.000 άτομα θα μπορούν να παραστούν λόγω μέτρων κορονοϊού, αν και η χωρητικότητα της Αγίας Σοφίας είναι για 4.000 ανθρώπους.

Ωστόσο, έξω από την Αγία Σοφία αναμένεται να παραβρίσκονται εκείνη την ημέρα για να προσευχηθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top