ΗΠΑ: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του Έλληνα ομογενή

Συγκίνησαν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Ζαπάντη, του ομογενή που μαρτύρησε στα χέρια Αμερικανών αστυνομικών στην Νέα Υόρκη. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή του. 

Συγκίνηση στη διαμαρτυρία με κεριά στη Νέα Υόρκη για τον θάνατο του Ζαπάντη

Ο Ιερός Ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιστοουν γέμισε με δακρυσμένα μάτια. Φίλοι και συγγενείς ήταν εκεί φορώντας τις μάσκες τους. Όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί ένα αγόρι 29 ετών έχασε με αυτό τον τρόπο τη ζωή του. Το μοναδικό του έγκλημα πριν καταλήξει στα χέρια των αστυνομικών ήταν πώς έπαιζε μέσα στο σπίτι του με το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του πριν πεθάνει. 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος. Δεν υπάρχει πιο αφύσικο πράγμα μία μητέρα να κηδεύει το παιδί της. Η φύση είναι τα παιδιά να κηδεύουν τους γονείς τους. ‘Ενας παραλογισμός τόσο σκληρός. Είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι για την αδικία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. Τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Αγανάκτηση στην ομογένεια για την εκτέλεση του Γιώργου Ζαπάντη  

Πίσω από το πονεμένο βλέμμα, υπάρχει οργή. Η Αθανασία Ζαπάντη απαιτεί δικαιωση και δεν μπορεί να ηρεμήσει όσο ξέρει πώς οι αστυνομικοί που της πήραν τον γιο της, δεν τιμώρηθηκαν. 

Βίντεο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν με teaser τον Ελληνοαμερικανό

Η οικογένεια προσέλαβε ανεξάρτητο ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε την νεκροψία και το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί στα περίπου 30 ημέρες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top