ΕΕ: 4 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών ζουν μόνες τους

Πού καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό;

χέρια

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες (40%) άνω των 65 ετών στην ΕΕ ζουν μόνες τους σε σύγκριση με το 19% των ανδρών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Πρόοδος της ΕΕ στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης τα τελευταία 5 χρόνια

Στις ηλικίες από 15 ως 64, το ποσοστό είναι 19% τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, ενώ στην ίδια ηλικιακή ομάδα το ποσοστό όσων ζουν με έναν άλλο ενήλικα είναι 48% στους άνδρες και 51% στις γυναίκες. Αυτοί δε που ζουν με περισσότερους ενήλικες είναι 33% για τους άνδρες και 30% για γυναίκες.

Τα δεδομένα αφορούν μόνο άτομα που ζουν σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Λετονία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω που ζουν μόνες τους (49%), και ακολουθεί η Σλοβενία ​​και η Γερμανία (από 45%) καθώς και η Φινλανδία και η Τσεχία (από 44%).

Tα χαμηλότερα ποσοστά γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω που ζουν μόνες τους καταγράφηκαν στην Εσθονία (26%) το Βέλγιο (28%), την Ισπανία και την Κύπρο (από 31%), την Πορτογαλία (32%) και τη Δανία (33% ). Το ποσοστό για τους άνδρες άνω των 65 που ζουν μόνοι τους στην Κύπρο είναι 10%. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 41% για τις γυναίκες και 18% για τους άνδρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top