ΗΠΑ: Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο γιατί αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες

Αεροδρόμιο στην Αμερική

Εκτός  αεροπλάνου βρέθηκε ένας επιβάτης των αερογραμμών «American Airlines» όταν αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στη διάρκεια της πτήσης, υποχρεωτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται από τότε που άρχισαν ξανά οι διεθνείς αερογραμμές μετά το προσωρινό «πάγωμα» εξαιτίας του κορωνοϊού. Το περιστατικό συνέβη προχθές, στην πτήση από Νέα Υόρκη με προορισμό το Ντάλας.

Όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «Αφότου αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του πληρώματος πτήσης, τα μέλη της ομάδας μας του ζήτησαν να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο. Αποβιβάστηκε και η πτήση αναχώρησε από την πύλη με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, στις 12:34».

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα αν και δεν είναι υποχρεωτική δια νόμου οι αεροπορικές εταιρείες έχουν θεσπίσει τους δικούς τους κανόνες για την ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών εν μέσω πανδημίας.

Τι υποστήριξε ο επιβάτης

Σε ανάρτησή του, στα social media , έγραψε ότι «αυτό είναι απολύτως τρελό. Δεν έχουμε καν την επιλογή».

«Μόλις με απομάκρυναν από την πτήση μου επειδή δεν φορούσα μάσκα. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Δεν είναι νόμος του κράτους. Το προσωπικό της AmericanAir στεκόταν από πάνω μου, λέγοντάς μου ότι είναι νόμος. Τέτοιος σεβασμός σε αυτούς που δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα. Όταν τους είπα ότι δεν ήταν νόμος, με απομάκρυναν», έγραψε στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιβάτης που αναγκάστηκε να κατέβει από το αεροπλάνο είναι ο Μπράντον Στράκα, ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Στράκα έκανε εκ νέου κράτηση για μεταγενέστερη πτήση, αφού πρώτα συμφώνησε να συμμορφωθεί με τις πολιτικές της εταιρείας, η οποία επικοινώνησε μαζί του για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top