Καίγεται η Αριζόνα - Πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν την κατάσταση

Τρεις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην Αριζόνα των ΗΠΑ, με τους ισχυρούς ανέμους, τις συνθήκες ξηρασίας και τις υψηλές θερμοκρασίες να δυσχεραίνουν την κατάσβεσή τους. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολές και πάνω από 2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Πάνω από 2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. AP Images

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν μικρές ορεινές κοινότητες σε απόσταση 80 χλμ. βορειοανατολικά του Φοίνιξ, στην Αριζόνα, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια έκταση μεγαλύτερη της πόλης του Ντιτρόιτ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρόκειται για την έβδομη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Αριζόνα. AP Images

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα όχημα και είναι η μεγαλύτερη από τα 37 πύρινα μέτωπα που κατακαίουν τις ΗΠΑ. Πρόκειται για την έβδομη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Αριζόνα, σύμφωνα με το Εθνικό Διυπηρεσιακό Πυροσβεστικό Κέντρο (NIFC) και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Άλλες 12 εστίες καίνε επίσης την Αριζόνα, η οποία αντιμετωπίζει επιπλέον και την αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα.

Η φωτιά Magnum Fire έχει καταστρέψει 229.800 στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό Κάιμπαμπ, σε απόσταση περίπου 65 χλμ βόρεια του Γκραντ Κάνιον. AP Images

Η φωτιά Magnum Fire έχει καταστρέψει 229.800 στρέμματα στον Εθνικό Δρυμό Κάιμπαμπ, σε απόσταση περίπου 65 χλμ βόρεια του Γκραντ Κάνιον, αναγκάζοντας 230 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τετρακόσια σπίτια εκκενώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς Bighorn Fire βόρεια της Τουσόν.

Μεγάλες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο και τη Γιούτα αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο μικρότερης έκτασης μέτωπα παραμένουν ενεργά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top