Έκκληση Στόλτεμπεργκ για ενδελεχή έρευνα των μαζικών τάφων στη Λιβύη

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δηλώνει πως πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση για τη χώρα

ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ/ APImages

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη για ενδελεχή έρευνα για τους μαζικούς τάφους που αποκαλύφθηκαν στα  βορειοδυτικά της χώρας, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτημα του πρακτορείου Anadolu κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, προ της  Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στη Λιβύη - Φρίκη εκφράζει ο ΟΗΕ

Συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη», ενώ επανέλαβε ότι «όλες οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται μια πολιτική ειρηνική λύση στη Λιβύη» και υπενθύμισε ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που στηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την διαδικασία του Βερολίνου». 

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε δε την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την έντονη παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία. Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις από πολύ κοντά και πραγματοποιούνται συζητήσεις σε όλα τα διπλωματικά επίπεδα για το θέμα.

«Οχι» της Τουρκίας στην ειρηνευτική πρόταση της Αιγύπτου για τη Λιβύη

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το θέμα της Λιβύης δεν είναι στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας, ωστόσο ενδεχομένως να τεθεί  από «τους συμμάχους του Νότου», που επηρεάζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top