Διεθνή ΜΜΕ: Εκτενή αφιερώματα για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης "ταξίδεψε" σε όλον τον κόσμο

Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης έκανε τον γύρο του κόσμου σε απευθείας μετάδοση... 50 δημοσιογράφοι από ξένα μέσα ενημέρωσης 15 χωρών μετέδωσαν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα τους περιμένει.

Σαντορίνη: Την επανεκκίνηση του Τουρισμού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα, αφού κέρδισε τη σκληρή και δύσκολη μάχη εναντίον της πανδημίας, είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες της. Ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι μετέφεραν το μήνυμα... με εκτενή αφιερώματα. Με ιδιαίτερες αναφορές στο «άνοιγμα» της Ελλάδας στον τουρισμό από αύριο Δευτέρα, αλλά και την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας με τον κορωνοϊό από τη χώρα μας, τα διεθνή ΜΜΕ προβάλουν τη μοναδικότητα του ελληνικού Καλοκαιριού, αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει η χώρα μας για να υποδεχτεί τους τουρίστες με ασφάλεια.

Γαλλικό Πρακτορείο: «O Μητσοτάκης κηρύσσει την έναρξη της περιόδου διακοπών»

Σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που αναδημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του περιοδικού STERN και με τίτλο «O Μητσοτάκης κηρύσσει την έναρξη της περιόδου διακοπών», αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά από εβδομάδες περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη της τουριστικής περιόδου. «Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε», δήλωσε το Σάββατο ο Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το αγαπημένο τουριστικό νησί της Σαντορίνης. Από τη Δευτέρα τουρίστες από 30 περίπου χώρες θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα».

Το τηλεγράφημα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα προστασίας, «Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ισχύουν αυστηρά μέτρα τήρησης αποστάσεων» αλλά και στις δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού «Στις τουριστικές περιοχές εγγυόμαστε – είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης – ότι μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες αποστάσεων. «Θέλουμε οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς». Δεν είναι στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα «νούμερο 1 τουριστικό προορισμό» στην Ευρώπη, αλλά «τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη».

Τέλος κάνει και μια σύγκριση με άλλα κράτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει σχετικά λίγα κρούσματα κορονοϊού. Σε όλη την επικράτειά της πέθαναν 183 άνθρωποι λόγω του ιού. Επισκεπτόμενος ένα νοσοκομείο στο λιμάνι στα Φηρά, ο Μητσοτάκης έκανε και πάλι λόγο για «επιτυχία» της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση «του πρώτου κύματος της πανδημίας».

Γερμανικό Πρακτορείο: «Η Ελλάδα ενισχύει το ιατρικό προσωπικό πριν από την εκκίνηση του τουρισμού»

Στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά, αναφέρεται ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (DPA), το οποίο αναπαραγάγουν πολλά γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ (μεταξύ άλλων οι Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung, Spiegelonline).
«Η Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη να επανεκκινήσει από τη Δευτέρα τον τουρισμό της. Γι’ αυτόν τον λόγο ενισχύθηκαν όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου με περισσότερο ιατρικό προσωπικό» αναφέρει το ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου, φιλοξενώντας τη σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη «Η υγεία των επισκεπτών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Bloomberg: «Η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό. Μπορούν τώρα οι τουρίστες να σώσουν την οικονομία της;»

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες ότι η Ελλάδα «άνοιξε» για το καλοκαίρι, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα νίκησε τον κορονοϊό. Μπορούν τώρα οι τουρίστες να σώσουν την οικονομία της;», το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα στη μάχη κατά του κορονοϊού, και μια στιγμή που άλλες χώρες θα παρακολουθήσουν στενά. 

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Φρανσουά Χέισμπουργκ, πρώην αξιωματούχου της γαλλικής κυβέρνησης, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ελλάδα υπήρξε το μεγαλύτερο success story της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αντιλήφθηκε την απειλή γρήγορα όταν είδε τι συνέβαινε στη γειτονική Ιταλία, βάζοντας την Ελλάδα σε lockdown ακόμη και πριν αντιδράσει η Ρώμη, είπε ο Χάισμπεργκ. «Όταν κάποιος σκέφτονταν την Ελλάδα του έρχονταν στο μυαλό ένα υπερχρεωμένο κράτος. Έπρεπε να κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτήν την εικόνα - και τα κατάφεραν». Ο Κ. Μητσοτάκης «βρήκε τα κατάλληλα λόγια την κατάλληλη στιγμή», λέγοντας "έχουμε βιώσει χειρότερες κρίσεις από αυτήν"», είπε ο Χέισμπουργκ. 

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua

Αναφορά στο θέμα της Ελλάδας έκανε και το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua φιλοξενώντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του κινεζικού πρακτορείου λέει ότι η Ελλάδα σκοπεύει επίσης να παρατείνει την τουριστική περίοδο στηριζόμενη στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά για ταξιδιώτες όλο τον χρόνο και για εκείνους που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αρχαιολογικούς τόπους, όπως οι Κινέζοι τουρίστες.

ΒΒC: Τέλος στην απομόνωση των ελληνικών νησιών

Το BBC αναφέρεται στο τέλος της απομόνωσης των νησιών που φέρνει πίσω τους τουρίστες, δίνοντας τον λόγο σε έναν κάτοικο της Σαντορίνης και μία κάτοικο της Μυκόνου που μιλούν για την περίοδο της καραντίνας και το άνοιγμα του τουρισμού.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top