Νέα ηχηρή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγιά Σοφιά

«Σεβαστείτε την ιστορία της»

Νέα παρέμβαση έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά και τα σχέδιά του να τη μετατρέψει σε τζαμί. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικό το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Αγιά Σοφία μνημείο ιδιαίτερης σημασίας και στηρίζουμε τη διατήρησή της με τρόπο που θα σέβεται την πολυθρησκευτική ιστορία της», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Έλληνες ανταποκριτές.

Με αυτόν τον τρόπο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει εκ νέου τη στήριξή του στη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος της Αγιά Σοφιάς, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το έτος 2019.

Εύσημα ΗΠΑ σε Μητσοτάκη για τη στάση απέναντι σε Τουρκία

Στην έκθεση αυτή, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έθεταν το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στους Τούρκους συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της Αγίας Σοφίας κατά τρόπο που θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική της ιστορία. 

Έκθεση - κόλαφος «καίει» τον Ερντογάν για τα ανθρώπινα διακαιώματα

«Αναφορικά με την αμερικανική πολιτική για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, τονίζεται ότι ο πρέσβης, άλλα στελέχη της πρεσβείας και των προξενικών αρχών, καθώς και επισκέπτες αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέτουν το ζήτημα σε συνεχή βάση κατά τις συναντήσεις τους με Τούρκους αξιωματούχους», ανέφερε η έκθεση. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top