ΗΠΑ: 8χρονο κοριτσάκι θύμα του κορωνοϊού - Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα

Αύξηση κρουσμάτων σε Αμερική, Γερμανία, Ινδία και Ρωσία

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Θλίψη έχει σκορπίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η περίπτωση ενός 8χρονου κοριτσιού που έσβησε μέσα σε λίγες ώρες, χτυπημένο από κορωνοϊό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έπαιζε με τις φίλες της στο σχολείο, στη Βόρεια Καρολίνα.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους πως η Αουρία Σότο Μοράλες ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή. Όλοι την αποκαλούσαν Γιάσι. Πριν μία εβδομάδα άρχισε να νιώθει άρρωστη. Οι γονείς της είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Στο τέλος της ίδιας βδομάδας, η αδελφή της Τζένιφερ και η Γιάσι βρέθηκαν θετικές επίσης. Το Σάββατο ο εγκέφαλός της άρχισε να διογκώνεται και έπεσε σε κώμα. Η μικρούλα Αουρία πέθανε δύο ημέρες μετά, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Κορωνοϊός: Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς καταπίνουν καθαριστικά

Κι ενώ ο κορωνοϊός θερίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι γειτονικές μας χώρες έχουν αύξηση κρουσμάτων. Στη Βόρεια Μακεδονία, με συνολικά 2790 κρούσματα και 149 θανάτους, σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο: 180, τα περισσότερα στα Σκόπια. Η Ελλάδα πρέπει να ανησυχεί;

 «Φυσικά, είναι χώρες που είναι δίπλα μας Γενικά πρέπει να μας ανησυχεί η εν γένει δραστηριότητα της νόσου παγκοσμίως. Κα το καλοκαίρι με τον τουρισμό... δημιουργεί ανησυχίες επιφυλακτικότητα και για αυτό τον λόγο γίνονται συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για να δούμε τον ασφαλέστερο τρόπο για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού χωρίς να σταματήσουμε την ροή των τουριστών» εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε Ινδία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ 9.887 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα περνώντας την Ιταλία και καθιστάμενη η έκτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα, δύο ημέρες πριν από τη χαλάρωση του lockdown, που ισχύει στη χώρα, με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των χώρων λατρείας.

Με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών μόλυνσης να αυξάνεται σε πάνω από 236.000, η Ινδία έχει τώρα λιγότερα κρούσματα μόνον από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Ωστόσο ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, είναι 6.642, χαμηλός σε σχέση με αυτούς άλλων χωρών.

Κορωνοϊός: Στους 392.878 οι νεκροί από την πανδημία παγκοσμίως

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, θέλοντας να επαναλειτουργήσει η οικονομία και να επιστρέψουν στις δουλειές τους εκατομμύρια άνθρωποι, χαλαρώνει το lockdown που επέβαλε τον Μάρτιο στον ινδικό πληθυσμό του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων και για το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως βοήθησε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν από τη Δευτέρα, όμως μερικοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανέφερε σήμερα 8.855 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 458.689.

Ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων παραμένει στο 2%.
Αξιωματούχοι δήλωσαν πως 197 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των θανάτων στη χώρα σε 5.725. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 144 θάνατοι.

Στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 922 θάνατοι σε ένα εικοσιτετράωρο ενώ στη Γερμανία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 407 φτάνοντας τα 183.678.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top