«Χαλαρώνει» η Ισπανία - Πότε ανοίγει τα σύνορά της σε τουρίστες;

Έρχεται νέα άρση μέτρων από Δευτέρα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Σταδιακή άρση των μέτρων στις ισπανικές πόλεις / Reuters

Χαλαρώνουν από την επόμενη εβδομάδα οι αυστηρότατοι περιορισμοί στις πληγείσες από κορωνοϊό πόλεις, Μαδρίτη και Βαρκελώνη, όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ.

Ισπανία: 56 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες

Από τη Δευτέρα, οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται για φαγητό και ποτό και μέσα στα μπαρ και τα εστιατόρια, από μόνο στο εξωτερικό τους όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ και τα παιδιά θα μπορούν πλέον να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Πότε ανοίγει τα σύνορά της η χώρα

Η Ισπανία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της για ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο στην ενημέρωση των συντακτών, μία ημέρα αφότου η υπουργός Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο είχε δηλώσει πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο.

Ανακοινώνοντας πως τα σύνορα θα ανοίξουν την 22α Ιουνίου, η Μαρότο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, παρ' όλο που αργότερα το ίδιο υπουργείο απέσυρε την ανακοίνωση, με τη γειτονική Πορτογαλία να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top