Συναγερμός στην Ινδία: Εκατομμύρια ακρίδες επιτίθενται στις σοδειές

Είναι η χειρότερη επιδρομή τα τελευταία 30 χρόνια

Σμήνη ακρίδων καταστρέφουν τις σοδειές στην Ινδία / Reuters

Εν μέσω πανδημίας, η Ινδία καλείται να αντιμετωπίσει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, τη χειρότερη επιδρομή ακρίδων της τελευταίας τριακονταετίας. 

Οι ακρίδες κατέστρεψαν τις σοδειές σε πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα, με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει τη χειρότερη έλλειψη τροφίμων από το 1993. Η απάντηση των Αρχών ήταν άμεση, καθώς επιστράτευσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρακτέρ για να να εντοπίσουν τα σμήνη των ακρίδων και να τα ψεκάσουν με εντομοκτόνα.

«Οκτώ με δέκα σμήνη, που το καθένα έχει εύρος σχεδόν ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου επιτίθενται σε περιοχές του Ρατζαστάν και του Μάντια Πραντές», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας καταπολέμησης ακρίδων στην Ινδία, ενώ τα έντομα έχουν φθάσει και σε άλλα κρατίδια της χώρας, όπως το Μαχαράστρα και το Ουτάρ Πραντές.

Τα σμήνη των ακρίδων πάνω από πόλη της Ινδίας / AP Images

Τη Δευτέρα ένα σμήνος έφθασε στην πόλη Τζαϊπούρ του Ρατζαστάν από το Πακιστάν, ενώ μπορεί να μετακινηθεί και προς το Νέο Δελχί αν είναι ευνοϊκή η ταχύτητα και η κατεύθυνση των ανέμων.

Τεράστια η ανησυχία των Αρχών για τις ακρίδες

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO) οι ακρίδες συνήθως επιτίθενται στο δυτικό μέρος της Ινδίας και κάποιες περιοχές του κρατιδίου Γκουτζαράτ από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, αλλά φέτος εντοπίστηκαν από τον Απρίλιο.

«Σάρωσε» ο Αμφάν - Πάνω από 80 οι νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές

Ένα σμήνος 40 εκατ. ακρίδων μπορεί να καταβροχθίσει ποσότητα τροφής ικανή να θρέψει 35.000 ανθρώπους σύμφωνα με εκτιμήσεις του FAO. Τα σμήνη κατέστρεψαν σοδειές στο Ρατζαστάν και το Μάντια Πραντές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην Ινδία που πασχίζει να συνέλθει από το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top