Βρετανία: Περισσότεροι κατά 10.000 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Τι ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας

Eικόνες από την πρώτη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία - Reuters

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεγαλύτερος κατά 10.000 από τον αριθμό των θυμάτων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Βρετανία: Ανοίγουν τα καταστήματα από 1η Ιουνίου – Ο σχεδιασμός του Τζόνσον

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 46.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Μαΐου με πιθανή ή επιβεβαιωμένη αιτία θανάτου τον κορωνοϊό, πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρει ο απολογισμός των υγειονομικών αρχών, ανέφερε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 43.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η ONS δήλωσε ότι υπήρχαν 42.173 θάνατοι που αφορούσαν την Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 15 Μαΐου και καταγράφηκαν έως τις 23 Μαΐου, σε σύγκριση με 31.944 που ανέφερε το Υπουργείο Υγείας στις 15 Μαΐου.

Στη Σκωτία, 3.546 θάνατοι που συνδέονται με την πανδημία είχαν καταγραφεί έως τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, και στη Βόρεια Ιρλανδία, 664 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια αυτή είχαν καταγραφεί έως τις 20 Μαΐου.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά τις 46.000. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα και διαφοροποιούνται από τους καθημερινούς απολογισμούς της κυβέρνησης που επικεντρώνεται στους ανθρώπους που έχουν πεθάνει και έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19. Ο τελευταίος απολογισμός της κυβέρνησης χθες, Δευτέρα, έκανε λόγο για σχεδόν 37.000 θύματα της πανδημίας.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια μειώνονται ωστόσο, με 3.810 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό να καταγράφονται στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Μαΐου, που είναι ο πιο χαμηλός εβδομαδιαίος απολογισμός των έξι τελευταίων εβδομάδων.

Η κυβέρνηση επέβαλε lockdown, στα τέλη Μαρτίου. Ορισμένες τάξεις του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού θα ξανανοίξουν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων αναμένεται την 1η Ιουνίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top