Βρετανία: Ανοίγουν τα καταστήματα από 1η Ιουνίου – Ο σχεδιασμός του Τζόνσον

Πιθανώς στις 15 Ιουνίου ανοίγουν εμπορικά κέντρα και κλειστοί χώροι

Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου, οι αγορές και οι εκθέσεις αυτοκινήτων θα είναι ανοιχτές στην Αγγλία. 

Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

Οι χώροι χαμηλού ρίσκου, σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους, θα μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον θα εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Βρετανία: Ξεκινούν τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανώς στις 15 Ιουνίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης – μη βασικών αγαθών - σε κλειστούς χώρους αλλά και τα εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον ιό.

Η Βρετανία μετρά το τελευταίο 24ωρο 121 θανάτους και 36.793 στο σύνολο σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Επίσης, 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορονοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος από ότι πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαΐου είχε κορωνοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία στο 0,7-1 και ότι οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχει μειωθεί σημαντικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top